Investeringstilskot til idrettsanlegg for 2021

Investeringstilskotet til Vestland fylkeskommune skal medverke til at regionen får fleire store idrettsanlegg som har regional og nasjonal verdi, der ein kan arrangere nasjonale og internasjonale meisterskap, samt stimulere til etablering av idrettshall og eller symjehall i kommunar som ikkje har dette.

Retningsliner for ordninga investeringstilskot til idrettsanlegg:
- Arena for større nasjonale og internasjonale meisterskap
- Til kommunar som ikkje har idrettshall og/eller symjehall

Fylkestinget vedtok ramma for 2021 i møtet 15.12.20. Søknadsfristen er 31. mars 2021.

Kven kan søkje

Kommunar og andre anleggseigarar.

Kva kan få støtte

Fylkeskommunalt investeringstilskot vert berre løyvd til faste bygg/anlegg. Anlegget det vert søkt om støtte til, skal vere forankra i ein vedteken kommunal plan som omfattar fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Vestland fylkeskommune kan gje inntil kr 2 mill. i støtte til kommunar som ikkje har symjebasseng og/eller idrettshall og som vil byggje denne type anlegg. Vestland fylkeskommune kan gje støtte til kostnadskrevjande idrettsanlegg, der ein kan arrangere nasjonale og internasjonale meisterskap. Storleiken på tilskotet vert vurdert utifrå godkjent finansieringsplan, ev. godkjend kostnadssum på spelemiddelsøknaden og ev. tilskot frå andre fylkeskommunale støtteordningar.

Søknad om investeringstilskot skal sendast via kommunen og innehalde skildring av anlegget med finansieringsplan og kostnadsoverslag. Vestland fylkeskommune føreset tidleg dialog om utvikling av anlegget. Søknaden knytt til meisterskapsanlegg skal innehalde ei vurdering frå respektivt særforbund om den nasjonale verdien til anlegget, og kva arrangement anlegget er planlagt å vere vertskap for. Om det vert søkt om investeringstilskot til eit anlegg innan same idrett som finst frå før i Vestland, er det opp til søkjar å skildre kva som skil anlegget frå det som allereie eksisterer.

Part eller andre med rettsleg klageinteresse kan klage på vedtaket innan ein frist på tre – 3 – veker. Fristen vert rekna frå den dagen søkjar fekk melding om vedtaket. Den fylkeskommunale klagenemnda er klageinstans.

Ei klage må innehalde opplysningar om kva vedtak det vert klaga over, årsaka til klaga, og kva endringar ein meiner bør gjerast. Klaga skal sendast til Vestland fylkeskommune.