Lyser ut 800 000 kr til ro- og padleruter

No kan kommunar og interkommunale friluftsorganisasjonar søkje fylkeskommunen om pengar til både kartlegging av ro- og padleruter og fysisk tilrettelegging for padling og roing.

foto av kvinne i kajakk som held padleåra over hovudet
GODE FORHOLD: Med lang kystlinje, lange fjordar og eit utal holmar og øyer er det gode forhold for både padling og roing i Vestland. Og no kan det bli endå betre. (Foto: Stig Roger Eide/Vestland fylkeskommune)

Alle kommunane i Vestland har kystlinje, og til saman har fylket ei oppstykka kystlinje på 19 339 kilometer med fjordar og øyer. Det betyr gode naturgitte forhold for å ta seg fram sjøvegen.

No tek Vestland fylkeskommune gjennom prosjektet Ro- og padleruter i Vestland ei koordinerande rolle i arbeidet med å leggje endå betre til rette.

Kartlegging og infrastruktur

Kommunar og friluftsorganisasjonar kan altså få støtte til både kartlegging og fysisk tilrettelegging. Kartlegging kan gå ut på å til dømes skaffe seg oversikt over både sjølve ro- og padlerutene, men også tilknytt infrastruktur. Det kan vere parkeringsplassar, utsetjingsbrygger, toalett og anna.

Fysisk tilrettelegging kan vere til dømes skilting, bygging av ramper/brygger, utbetring av tilknytte fasilitetar som toalett, overnattingsmoglegheiter og anna.

Frist 15. september

I tillegg kan friluftsråda søkje om tilskot til å gjennomføre eigne tilretteleggingsprosjekt retta mot roing og padling i Vestland. Tilrettelegginga må då vere i tilknyting til eksisterande eller framtidige ro- og padleruter.

Fristen for å søkje midlar er 15. september.