Vegen forbi Kvitaneset blir stengt i helgen

Vestland fylkeskommune har utfordringer med sprengning av fjellet forbi Kvitaneset. For at alle trafikanter skal komme seg trygt forbi fjellet skal det usikre fjellpartiet bli sprengt ned i løpet av helgen.

Vegen vil bli helt stengt fra lørdag 26. nov. kl. 07 til mandag 28. nov kl. 05.30. Ingen kan passere innenfor dette tidspunktet. Passasjerbåt vil gå til og fra Marikoven. Rutetider blir lagt ut så snart de er klar. Det kan bli noe støyende arbeid på natten.

Lengre stengeperiode på hverdager
Fra mandag 28. november vil den generelle stengetiden som er fra kl.11.30 til 12.30 blir utvidet til kl. 10.45 til 13.15 på hverdager.

- Erfaringen så langt er at det vil gå mer tid på å sikre enkelte partier i fjellet enn planlagt. Derfor legger vi opp til en lengre stengeperiode i hverdagen. Dette blir også tryggere for trafikanter og arbeidsfolk langs vegen, og det blir mer forutsigbart og dermed lettere å planlegge for folk som skal ut å kjøre, sier prosjektleder Synnøve Jakobsen.  
 
Trygt i dag
-Vi beklager at vi har hatt en del hendelser med stein som har rast ned på vegen. Dette er ikke greit verken for sikkerheten og at folk har fått varsling i kort tid før nødvendig stenging. Vi vil selvsagt gjøre vårt ytterste for at dette ikke skjer igjen, sier Jakobsen.

Fjellet ved Kvitaneset er godt sikret nå og blir konstant overvåket for å fange opp mulige bevegelser. Geologer og rasekspert gjør kvalifiserte vurderinger i arbeidet. Det skal være trygt for trafikanter å komme seg forbi fjellet i dag.

 Sprenge ned en større steinblokk
- Vi vurderer likevel at det mest stabile framover er å fjerne en større steinblokk fra fjellet. Til helgen sprenger vi med vesentlig kraftigere salver, og det vil komme en del stein fra sprengningen som vil legge seg i vegen. Derfor blir det nødvendig å stenge vegen helt noen dager. Etter sprengningen sikrer vi fjellet for at det skal bli stabilt og trygt, sier Jakobsen.

Passasjerbåt
Det blir satt inn passasjerbåt som vil trafikkere mellom Marikoven ved Dolvik båtbyggeri til Kleppestø kai i denne perioden. Båten vil korrespondere med nattbussen i helgen. Det er mulig å parkere bilen på Kleppestø kai før vegen blir stengt. Nødetater vil i nødsituasjoner kunne bruke båten.

For beboere med behov er det tilgjengelig en minibuss i Marikoven som vil frakte beboere til boligfeltet sitt. Ellers oppfordrer vi alle som har mulighet for det om å gå til båten.

Busser i rute går som normalt fram til vegstengningen på lørdag kl.07 og etter åpning på mandag kl. 05.30. Se informasjon på Skyss sine sider.

Vi legger til rette for noen parkeringer ved Pøyla bro. Skal du parkere bilen må du huske å parkere den på Kleppestø kai før vi stenger lørdag 07.00.

Her er rutetidene for båten som skal kjøre mellom Kleppestø kai og Marikoven. Båten vil også være i beredskap for akutte nødsituasjoner som gjelder liv og helse.

En større steinblokk av fjellet ved Kvitaneset blir sprengt ned til helgen.
En større steinblokk av fjellet ved Kvitaneset blir sprengt ned til helgen.